A címben tulajdonképpen benne van már a recept... Volt egy padlizsánom, és azt megkészítettem magamnak. Be is vágtam az egészet csak úgy, magában, az ízesített tejföllel. Isteni volt. Én hagytam állni a befűszerezett padlizsánt vagy 20 percig, mert éppen ráértem, de lehet sütni azonnal is, csak gondolom, úgy nem lesz annyira ízes. Ki kell próbálni.
Sült padlizsán mentás tejföllel
Hozzávalók 1 személyre: 1 közepes padlizsán, só, bors, fokhagymapor, Provence-i fűszerkeverék, 4-5 evőkanál olaj; a mártogatóshoz: 1 dl tejföl, 7-8 mentalevél, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál citromlé, só.
Elkészítése: A padlizsánt kissé rézsútosan kb. 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk. A fűszereket összekeverjük, megszórjuk vele a szeleteket, és 15-20 percre félretesszük állni. Ekkor a kiengedett nedvességet törlőpapírral felitatjuk, egy ecset segítségével a padlizsánszeletek egyik oldalát megkenjük olajjal, és a felforrósított serpenyőbe helyezzük őket. Amíg egyik oldaluk sül, az ecsettel megkenjük a másik felüket is, majd megfordítjuk, és szintén megsütjük. A tejfölhöz adjuk a finomra aprított mentát meg a többi hozzávalót, és alaposan összekeverjük. Jó idejében megkészíteni, mert ha áll egy keveset, jobban összeérnek az ízek.
KAL - 2018.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése