Finom, gyors leves az ilyen kánikulai napokra. Hamar elkészül, ha reggeliben tesszük oda, még szenvednünk sem kell mellette.
Kapros, savanyú
zöldségleves
Hozzávalók: 30
dkg csirkemell vagy filézett csirkecomb, 2-3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér,
10 dkg betű- vagy gyűrűtészta, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl vagy tejszín, 1
csokor kapor, só, citromlé, 2 evőkanál olaj.
Elkészítése: A
húst és a zöldségeket kis kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a
húst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sárgarépát meg a
petrezselyemgyökeret, és együtt is dinszteljük néhány percig. Megsózzuk,
felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi, és puhára főzzük. Az utolsó
percekben beledobjuk a tésztát, illetve behabarjuk a tejföllel és kevés vízzel
elkevert liszttel. Tetszés szerint hígítjuk, jól kiforraljuk, ha szükséges utánasózunk, majd citromlével
savanyítjuk, és megszórjuk aprított kaporral.
Ilyen leves kell ebben a kánikulában! Viszem is:-)
VálaszTörlésNálunk nincs már kapor sajna, csak a fagyóban:) De nagyon tetszik a leveske:)
VálaszTörlésHajniZoli, gyorsan megvan, az tény, hogy nagy előny ilyenkor. :)
VálaszTörlésKati, most már nekem sincs frissem, de a fagyasztott is friss végülis! :)