2013. szeptember 14., szombat

Fügés sajtfalatok

Ez nem is recept. Egyszerűen csak ötlet arra, hoygan lehet (még) fügét fogyasztani. Lassacskán elterjed mifelénk is a friss füge, tavaly még irtózatos árban mérték kilóját. Most is nagyon drága még, de néha leakciózzák, és akkor nyugodtan meg lehet venni néhány darabot. Így vettem én is. Mindenkinek nagyon ízlett. A férjemet azonban még mindig nem tudom rávenni, hogy héjastól egye, ő mindig kieszi belőle a húsát-magvait. :)



Fügés sajtfalatok

Hozzávalók: kenyér (teljes kiőrlésű - nálam zabpelyhes kenyér volt), sajt vagy füstölt sajt, friss füge, kapor.

Elkészítése: A kenyeret tetszés szerint daraboljuk, vagy akár formával kiszúrhatjuk. Szintén tetszés szerint frissen hagyjuk vagy megpirítjuk. A sajtot nem túl vékonyra szeleteljük, és a kenyérdarabokhoz igazított méretre daraboljuk őket. A fügét megmossuk, és négybe vágjuk. Minden kenyérdarabra egy sajtszeletet helyezünk, vágott felével fölfelé ráhelyezünk egy fügenegyedet, és megtűzzük fogpiszkálóval. Kaporral vagy egyébb zöld fűszerrel koronázzuk meg, és máris fogyaszthatjuk. Egy másik változatot fügére ITT lehet találni.

Tipp: A torony szeletelt sonkával is kiegészíthető.

EK - 2013/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése