2013. szeptember 30., hétfő

Uborkás-joghurtos halsaláta

Nem szeretem a száraz, olajos halkonzervet. A férjem nagyon szereti, és van is jó minőségű, amit venni szoktunk, mégis a múltkor azt kívánta, hogy kikeverjem valamivel. Az itthon fellelhető dolgok mellé egy nagy doboz joghurtot vettem, és percek alatt elkészült a finom vacsora.



Uborkás-joghurtos halsaláta

Hozzávalók: 3-4 személyre: 2 db 90 g-os makrélakonzerv (tiszta tömeg), 3-4 közepes uborka, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 4 dl joghurt, néhány szál kapor (elhagyható), só, bors, csilipehely, esetleg citromlé.

Elkészítése: A halkonzervet leszűrjük, a húsát tálba tesszük, és villával enyhén összetörjük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott uborkát, a finomra aprított hagymát meg a zúzott fokhagymát, majd ráöntjük a joghurtot, és elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk,borsozzuk, illetve csilivel ízesjtjük, végül belekeverjük a finomra aprított kaprot. Ezt azonban nem muszáj használni, én is csak a magam adagjába tettem. :) Kenyérre kenve vagy mártogatva fogyasztjuk.

UI. A szívformának nincs semmi jelentősége. Már régen vettem, és még sosem hazsnáltam, ezért kanalaztam abba. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése