Eljött a tél. Szép fehérek a fák, a tetők, az út - ott, ahol nem járnak autók. És még mindig szállingózik. Hideg van kinn, és jólesik a benti meleg. Általában még nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy hátradőljünk, hiszen ezernyi tennivaló vár még ránk munkában és otthon egyaránt, de ha "lopunk" magunknak egy félórácskát, még nem fog összedőlni a világ. Szóval, felkészülni... rajt', csokit, kávét elővenni, pillanatok alatt összedobni az alábbi finomságot, és bevackolódni valahová, vagy csak leülni és semmit nem csinálni. Jaj, de - kortyolgatni a kávét! :) Nagyon finom, melengető.
Csokoládés kávé
Hozzávalók 4 személyre: 6 dl feketekávé, 10 dkg magas
kakaótartalmú étcsokoládé, 1+2 dl habtejszín, cukor ízlés szerint.
Elkészítése: A csokoládét összetördeljük, ráöntünk 1 dl
tejszínt, mikróban vagy vízgőz fölött összeolvasztjuk, majd sima masszává
keverjük. A maradék tejszínt felverjük, de nem túl keményre. 4 hőálló
nagyobbacska pohárban szétosztjuk a csokoládékrémet, ráöntjük a nagyon forró
kávét, majd a tetejére kanalazzuk a félkemény tejszínt. Mindenki ízlés szerint
édesíti tovább; szívószálat kínálunk mellé.
EK - 2013/12
Engem most meghívhatsz egy bögre kávéra :D
VálaszTörlés