Nagyon szép, karácsonyi motívumú szórócukrokat kaptam az egyik áruházban, és a lányok kedvéért feltétlenül ki kellett próbálni őket. Számukra nemcsak hópehellyel szórtam meg a kis minitortákat, hanem fenyőt, csillagot is használtam. A muffin külseje a telet, íze pedig a karácsonyt idézi. Nagyon finom volt.
Hópehelymuffin - Fehércsokoládé-krémes muffin kandírozott "gyümölcsökkel"
Hozzávalók 12 darabhoz: 10 dkg kókuszzsír, 3 tojás, 8 dkg fruktóz vagy 10 dkg cukor, csipetnyi só, 1/2 dl tejszín, 1 dl tej, 1 teáskanál sütőpor, 2-2 púpozott teáskanál kandírozott narancs- és limehéj, illetve kandírozott gyömbér, 25 dkg fehérliszt; a krémhez: 10 dkg fehér csokoládé, 2,5 dl habtejszín, 1 tasak habfixáló, hópehely alakú szórócukor.
Elkészítése: A csokoládét összetördeljük, hőálló edénybe tesszük, majd ráöntünk 1 dl tejszínt. Vízgőz fölött összeolvasztjuk, simára keverjük, majd hagyjuk alaposan kihűlni. (Ezt a mozzanatot jó idejében elvégezni, akár előző nap is, hoyg legyen ideje jól kihűlni.) A kókuszzsírt kb. 20 másodperc alatt mikróban megpuhítjuk (ne olvadjon, csak puha legyen). Hozzáadjuk a fruktózt meg a sót, kézi mixerrel habosra kavarjuk, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. Ezután hozzáadjuk a tejszínt meg a tejet, utána pedig a sütőport, a kandírozott héjakat és gyömbért (a héjak általában már daraboltak, a gyömbért kis kockákra vágjuk), végül pedig fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet is. A masszát muffinformákba adagoljuk, majd 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Amíg sül, a maradék tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, mjad óvatosan beleforgatjuk a kihűlt tejszínes csokoládét. Amikor a muffinok is kihűltek, a krémet csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk, és tetszés szerint rányomjuk a süteményekre. Végül hópehelycukorral szórjuk meg, és már ehető is.
Editke, köszi a csodás ötletet! Nálunk nagyon népszerű a muffin, de már a díszítési ötletekből kifogytam! Az unokáimnak biztosan nagyon fog tetszeni:)
VálaszTörlés