Ismét egy leveles tésztás "csoda". Gyors, egyszerű, olcsó, és sokoldalúan felhasználható: hirtelen vendégeknek, baráti sörözés-borozáskor, vacsorára vagy uzsonnára az iskolába-munkába...
gy
Juhtúrós táskák
Hozzávalók 20-24
darabhoz: 40 dkg leveles tészta, 15 dkg juhtúró, 1 tojás, kevés liszt, esetleg
magvak.
Elkészítése: A
tésztát lisztezett felületen vékony téglalappá nyújtjuk. Ezután 20-24 kicsi
téglalapra vágjuk, és mindegyik közepére kisebb diónyi juhtúrót teszünk. (Jó,
ha kissé hosszúkásra formázzuk, és a rövid oldalakkal párhuzamosan helyezzük el
a tésztán.) A kis téglalap széleit vékonyan megkenjük tojással, majd
ráhajtogatjuk innen is, onnan is a túróra, megfordítjuk, hogy az illesztés
alulra kerüljön, és a két szélét alaposan megnyomkodjuk. A kis táskákat
lekenjük felvert tojással, ha szeretnénk megszórhatjuk magvakkal is, és
sütőpapíros tepsire helyezve 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 12 perc
alatt aranysárgára sütjük.
Megjegyzés:
Töltelékként bármit használhatunk, ami kezünk ügyébe kerül: sajtot, sonkát,
virslit, májkrémet stb. Ha a túró vagy sajt esetleg kifolyik a táskákból, ne
izguljunk, nagyon finom sajt-, illetve túrócsipsz lesz belőle, amit akár
feltétként is adhatunk levesek mellé.
KT - 2013/11
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése