2013. november 1., péntek

Juhtúrós táskák


Ismét egy leveles tésztás "csoda". Gyors, egyszerű, olcsó, és sokoldalúan felhasználható: hirtelen vendégeknek, baráti sörözés-borozáskor, vacsorára vagy uzsonnára az iskolába-munkába... 

gy

Juhtúrós táskák

Hozzávalók 20-24 darabhoz: 40 dkg leveles tészta, 15 dkg juhtúró, 1 tojás, kevés liszt, esetleg magvak.

Elkészítése: A tésztát lisztezett felületen vékony téglalappá nyújtjuk. Ezután 20-24 kicsi téglalapra vágjuk, és mindegyik közepére kisebb diónyi juhtúrót teszünk. (Jó, ha kissé hosszúkásra formázzuk, és a rövid oldalakkal párhuzamosan helyezzük el a tésztán.) A kis téglalap széleit vékonyan megkenjük tojással, majd ráhajtogatjuk innen is, onnan is a túróra, megfordítjuk, hogy az illesztés alulra kerüljön, és a két szélét alaposan megnyomkodjuk. A kis táskákat lekenjük felvert tojással, ha szeretnénk megszórhatjuk magvakkal is, és sütőpapíros tepsire helyezve 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 12 perc alatt aranysárgára sütjük.

Megjegyzés: Töltelékként bármit használhatunk, ami kezünk ügyébe kerül: sajtot, sonkát, virslit, májkrémet stb. Ha a túró vagy sajt esetleg kifolyik a táskákból, ne izguljunk, nagyon finom sajt-, illetve túrócsipsz lesz belőle, amit akár feltétként is adhatunk levesek mellé.

KT - 2013/11

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése