Szóval, próbáljátok ki ti is, nem fogtok csalódni benne. :)
Pulykacsíkok vegyes körettel Sedith
módra
Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg pulykacomb, 1 teáskanál szárított csombor, 1
nagy cikk fokhagyma, 1 kisebb csípős paprika, 1 teáskanál só, ½ teáskanál bors,
3 evőkanál olívaolaj; a körethez: 4 közepes sárgarépa, 1 fej pagodakarfiol
(vagy rendes karfiol), 5 dkg vaj, 5 evőkanál olaj, só, bors; a salátához: 1
kisebb fej vörös káposzta, só, fruktóz vagy barna cukor, almaecet, olívaolaj.
Elkészítése: A káposztát legyaluljuk, sóval, gyümölcscukorral és
almaecettel ízesítjük, majd jól összegyúrjuk, és félretesszük. Tálalás előtt
ismét összekeverjük, és meglocsoljuk néhány cseppm olívaolajjal. A pulykacombot
ujjnyi vastag, hosszabb csíkokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a morzsolt
csombort a zúzott fokhagymával, a finomra aprított csípős paprikával, sóval,
borssal és az olívaolajjal, majd beletesszük a pulykacsíkokat, és alaposan
összeforgatjuk. A húst felforrósított száraz serpenyőbe dobjuk, kavargatva
fehéredésig pirítjuk, majd lefedve, 10-15 perc alatt, saját levében
megpároljuk, végül zsírjára sütjük. Ezalatt két edényben vizet forralunk,
enyhén megsózzuk, majd az egyikbe beledobjuk a nem túl vékony karikákra vágott
sárgarépát, a másikba pedig a rózsáira szedett karfiolt. Mindkettőt csak néhány
percig főzzük, amíg roppanósra nem puhulnak. Ekkor leszűrjük, és a
felforrósított vaj-olaj keveréken 2-3 perc alatt jól összepároljuk. Továbbra
sem kell teljesen megpuhulniuk. Sóval és borssal ízesítjük. Végül a
pulykacsíkokat a vajon párolt zöldségekkel és a vöröskáposzta-salátával
tálaljuk. Húsnapon ehető.
EK - 2013/12
EK - 2013/12
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése