Először vettem ajókát. Nem tudtam, mit kezdjek vele, mibe tegyem, úgyhogy éppen jókor jött Éva Zsolnai fotója az Együnk halat! FB-csoportban. Néhány ott kapott jótanács után először mi is egy avokádókrém mellé ettük, és nagyon ízlett.
Tejfölös avokádóhab ajókával
Hozzávalók 4 személyre: 4 érett avokádó, 4-5 evőkanál tejföl, tenyérnyi póréhagymadarab vagy újhagyma, só, bors, 2 evőkanál olívaolaj, citromlé, 1 kis doboz olajos ajókafilé; a tálaláshoz: pirított teljes kiőrlésű kenyér, paprika, citrom.
Elkészítése: Az avokádót kikaparjuk a héjából, azonnal meglocsoljuk citromlével, majd botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd kanalanként hozzáadjuk a tejfölt, és jól összekavarjuk. Végül beletesszük a finomra aprított póréhagymát is. Ha van időnk, hagyjuk állni 15-20 percig, finomabb lesz. Tálalás előtt kenyeret pirítunk, tetszés szerint daraboljuk, avokádóhabot, illetve ajókafilét teszünk rá, és paprikával meg citrommal kínáljuk.
EK - 2014/3
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése