2014. január 22., szerda

Sült cékla mentás joghurtmártással

Minimalista stílusban készült. Még sót sem használtam hozzá. Aki szeretné, természetesen, tehet bele, de nekem nagyon ízlett így, natúran, csupán a cékla és a joghurt meg a menta ízét érezve. Isteni volt. Ketten nagyon odavoltunk érte, a család másik két tagja inkább puliszkás rozsdás húst kért... :)



Sült cékla mentás joghurtmártással

Hozzávalók 2 személyre: 2 nagy cékla, olívaolaj; a mártáshoz: 2 kis doboz joghurt (összesen 28 dkg), 2-3 evőkanál tejföl, 1 kis csokor menta, 2-3 evőkanál olívaolaj, csilipehely, ízlés szerint só.

Elkészítése: A céklát alaposan megsikáljuk, megtörölgetjük, és héjastól négybe hasítjuk. Minden céklanegyedet egy-egy alufóliadarabra helyezünk, meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal, majd összecsomagoljuk. A csomagocskákat tepsire helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 1 órán - 1 óra 10 percen át sütjük. A mártáshoz egy tálban simára keverjük a joghurtot a tejföllel, hozzáadjuk a finomra aprított mentaleveleket, csilipehellyel, és ha akarjuk, sóval ízesítjük, majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, míg a cékla elkészül. Tálaláskor a mártáshoz öntjük az olívaolajat, és enyhén elkavarjuk. A zöldséget a mártással kínáljuk.
BA - 2017/2
KAL - 2015.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése