Gyorsan elkészíthető, finom, vitamindús saláta, de köretként is nagyon finom. Sőt, ha még laktatóbbá szeretnénk tenni, akkor főtt tésztával is összekeverhetjük. Az öntete a joghurttól könnyed, a tejföltől selymes. A fűszerezése pedig izgalmas, sejtelmes. Próbáljátok ki... :)
Tojásos karfiolsaláta
Hozzávalók 4 személyre: 60-70 dkg karfiol, 2 közepes sárgarépa, 6 tojás; az öntethez: 20 dkg tejföl, 30 dkg (2 kicsi doboz) joghurt, 2 evőkanál Worchestershire-szósz, 1 cikk zúzott fokhagyma, só, citromlé, fehérbors.
Elkészítése: A kockára vágott sárgarépát és a kis rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben, külön-külön roppanósra főzzük, a tojásokat pedig keményre. A zöldségeket leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat meghámozzuk, kockára vágjuk, és a zöldséghez adjuk. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, sóval, fehérborssal és citromlével tetszés szerint ízesítjük. Ráöntjük a zöldségre, és kb. félórát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. Mi a "tocsogósabb" salátákat szeretjük, de ha valaki nem kedveli így, kevesebb öntetet is készíthet. Fagyasztott karfiolból is készíthető, sőt, úgy még gyorsabban elkészül. Finom húsnapi fogás lehet.
KT - 2014/2
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése