Szeretjük a csirkeszárnyat, az utóbbi időben többször terítékre került. Most azonban egy kissé turbózottabb változatban, ami viszont nem vált kárára, sőt. :) Győződjetek meg róla ti is. :)
Fűszeres
csirkeszárny pomelós sárgarépasalátával
Hozzávalók 4 személyre:
12-16 konyhakész csirkeszárny, 2 szelet pomelo, 4 alma; a páchoz: ½ csokor
petrezselyemzöld, 3-4 szál rozmaring, 5-6 cikk fokhagyma, 1 közepes csípős
paprika, 1 szelet pomelo, ½ dl olaj, 1 teáskanál só; a salátához: 25 dkg
sárgarépa, 20 dkg pomelohús (2-3 szelet), ½ csokor petrezselyemzöld, 1
zöldcitrom vagy ½ citrom leve, 2-3 evőkanál olívaolaj, kevés só.
Elkészítése: A
zöld fűszereket és a csípős paprikát finomra aprítjuk, majd a pác többi
hozzávalójával együtt mozsárba tesszük, és sűrű péppé dolgozzuk. Mozsár híján
aprítógépben pépesíthetjük, vagy a hozzávalókat egyszerűen összekeverjük. A
konyhakész csirkeszárnyakat tálba tesszük, ráöntjük a pácot, és alaposan
összeforgatjuk. Lefedjük, és lehetőség szerint 1-2 órát hagyjuk pácolódni hideg
helyen. Ezután a szárnyakat hőálló edénybe helyezzük, szépen kiarkjuk rajta a
meghámozott, cikkekre vágott almát, illetve a darabokra szedett pomelót,
lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig pároljuk-sütjük.
Ekor a tetejéről leszedjük a gyümölcsöket, és fedő nélkül, a hőt 230 fokra
emelve 5-10 perc alatt szépen rápirítunk. A salátához a sárgarépát meghámozzuk,
és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Hozzáadjuk a darabokra tördelt pomelót meg
a finomra aprított petrezselyemzöldet, enyhén megsózzuk, illetve meglocsoljuk
citromlével és olívaolajjal, majd jól összeforgatjuk. A csirkeszárnyakat a sült
gyümölccsel és a salátával tálaljuk.Húsnapon ehető.
FI - 2014/3
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése