2014. február 11., kedd

Fűszeres csirkeszárny pomelós sárgarépasalátával



Szeretjük a csirkeszárnyat, az utóbbi időben többször terítékre került. Most azonban egy kissé turbózottabb változatban, ami viszont nem vált kárára, sőt. :) Győződjetek meg róla ti is. :)


Fűszeres csirkeszárny pomelós sárgarépasalátával

Hozzávalók 4 személyre: 12-16 konyhakész csirkeszárny, 2 szelet pomelo, 4 alma; a páchoz: ½ csokor petrezselyemzöld, 3-4 szál rozmaring, 5-6 cikk fokhagyma, 1 közepes csípős paprika, 1 szelet pomelo, ½ dl olaj, 1 teáskanál só; a salátához: 25 dkg sárgarépa, 20 dkg pomelohús (2-3 szelet), ½ csokor petrezselyemzöld, 1 zöldcitrom vagy ½ citrom leve, 2-3 evőkanál olívaolaj, kevés só.

Elkészítése: A zöld fűszereket és a csípős paprikát finomra aprítjuk, majd a pác többi hozzávalójával együtt mozsárba tesszük, és sűrű péppé dolgozzuk. Mozsár híján aprítógépben pépesíthetjük, vagy a hozzávalókat egyszerűen összekeverjük. A konyhakész csirkeszárnyakat tálba tesszük, ráöntjük a pácot, és alaposan összeforgatjuk. Lefedjük, és lehetőség szerint 1-2 órát hagyjuk pácolódni hideg helyen. Ezután a szárnyakat hőálló edénybe helyezzük, szépen kiarkjuk rajta a meghámozott, cikkekre vágott almát, illetve a darabokra szedett pomelót, lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig pároljuk-sütjük. Ekor a tetejéről leszedjük a gyümölcsöket, és fedő nélkül, a hőt 230 fokra emelve 5-10 perc alatt szépen rápirítunk. A salátához a sárgarépát meghámozzuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Hozzáadjuk a darabokra tördelt pomelót meg a finomra aprított petrezselyemzöldet, enyhén megsózzuk, illetve meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal, majd jól összeforgatjuk. A csirkeszárnyakat a sült gyümölccsel és a salátával tálaljuk.Húsnapon ehető.

Tipp: A salátához, ha van, használhatunk lila répát is.

FI - 2014/3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése