2014. január 23., csütörtök

Ropogós, fűszeres csirkeszárny

Már lassan közhely, de akkor is csak ezt írhatom: nagyon finom, nagyon gyors húsféleség. Mondjuk, a sülésnek kell némi idő, de az effektív munka nagyon kevés vele, a sütő pedig végzi utána a dolgát. Ehető kenyérrel és valamilyen mártogatóssal, vagy bármilyen, tetszés szerinti körettel. Megmondom őszintén, a végtermékről készült fotó nem annyira gusztusos, hogy megmutatnám, itt még mindennek látszik a szép, üde színe. Nálunk ennyi darab csak a lányoknak készült, egy felnőttnek min. 3-4 csirkeszárnyat kell számítani főleg, ha köret sincs mellé, csak mártogatós.



Ropogós, fűszeres csirkeszárny

Hozzávalók: személyenként 3-4 konyhakész csirkeszárny, só, bors, csilipehely, mustármag, fokhagymacikkek héjastól, annyi rormaringágacska (egy-egy darabka), ahány csirkeszárnyunk van, olívaolaj.

Elkészítése: A csilipelyhet és a mustármagot mozsárban összetörjük vagy megdaráljuk, és összevegyítjük ízlés szerinti sóval meg borssal. A csirkeszárnyakat vastagabb részeiknél késsel átszúrjuk, hogy könnyebben átsülhessenek. Alaposan megszórjuk őket a fűszerkeverékkel, majd hőálló edénybe helyezzük, eloszlatjuk rajtuk a héjastól hagyott fokhagymacikkeket, mindegyik szárnyra ráhelyezünk egy-egy darabka rozmaringágat, és az egészet meglocsoljuk olívaolajjal. Ha van időnk, előre is elkészíthetjük, és hagyjuk pácolódni egy ideig. Lefedjük, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és légkeverésen 30-35 percig pároljuk. Ekkor kifedjük, és további 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Mártogatóssal és nagyon kevés kenyérrel beleillik a szétválasztó diéta étrendjébe húsnapra.

KAL - 2015.

Egy másik alkalommal készült: Hasonló ízesítésű csirkemell savanyúkáposzta-salátával



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2014. január 23., csütörtök

Ropogós, fűszeres csirkeszárny

Már lassan közhely, de akkor is csak ezt írhatom: nagyon finom, nagyon gyors húsféleség. Mondjuk, a sülésnek kell némi idő, de az effektív munka nagyon kevés vele, a sütő pedig végzi utána a dolgát. Ehető kenyérrel és valamilyen mártogatóssal, vagy bármilyen, tetszés szerinti körettel. Megmondom őszintén, a végtermékről készült fotó nem annyira gusztusos, hogy megmutatnám, itt még mindennek látszik a szép, üde színe. Nálunk ennyi darab csak a lányoknak készült, egy felnőttnek min. 3-4 csirkeszárnyat kell számítani főleg, ha köret sincs mellé, csak mártogatós.



Ropogós, fűszeres csirkeszárny

Hozzávalók: személyenként 3-4 konyhakész csirkeszárny, só, bors, csilipehely, mustármag, fokhagymacikkek héjastól, annyi rormaringágacska (egy-egy darabka), ahány csirkeszárnyunk van, olívaolaj.

Elkészítése: A csilipelyhet és a mustármagot mozsárban összetörjük vagy megdaráljuk, és összevegyítjük ízlés szerinti sóval meg borssal. A csirkeszárnyakat vastagabb részeiknél késsel átszúrjuk, hogy könnyebben átsülhessenek. Alaposan megszórjuk őket a fűszerkeverékkel, majd hőálló edénybe helyezzük, eloszlatjuk rajtuk a héjastól hagyott fokhagymacikkeket, mindegyik szárnyra ráhelyezünk egy-egy darabka rozmaringágat, és az egészet meglocsoljuk olívaolajjal. Ha van időnk, előre is elkészíthetjük, és hagyjuk pácolódni egy ideig. Lefedjük, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és légkeverésen 30-35 percig pároljuk. Ekkor kifedjük, és további 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Mártogatóssal és nagyon kevés kenyérrel beleillik a szétválasztó diéta étrendjébe húsnapra.

KAL - 2015.

Egy másik alkalommal készült: Hasonló ízesítésű csirkemell savanyúkáposzta-salátával



Nincsenek megjegyzések: