Talán csak annyit írnék róla, hoyg aránylag hamar összedobható, az ízélmény pedig maximális. Kellemesen savanykás, nem túl édes torta. Persze, ha valakinek nem tetszik a cukormennyiség, tehet többet is. :)
Barackos-mogyorós torta
Hozzávalók a laphoz: 20 dkg csokoládés, krémes keksz, 10 dkg
pörkölt, sótlan mogyoró, 8 dkg puha vaj, 8 dkg étcsokoládé; a krémhez: 3 dl
tej, 1 tasak tejszínízű pudingpor, 8 dkg fruktóz/10 dkg cukor, 50 dkg tehéntúró, 4 dl
habtejszín, 50 dkg barack (befőttből is jó), 20 g zselatinpor, 6 evőkanál víz
vagy barackbefőttlé; a tetejére: 2-3 barack, 3 dkg pörkölt, sótlan mogyoró.
Elkészítése: A
mogyorót és a kekszet aprítógéppel finomra daráljuk, a csokoládét mikróban
vagy vízgőz fölött megolvasztjuk, és az egészet összegyúrjuk. Sütőpapírral bélelt 26
cm-es tortaformába simítjuk, majd 180 fokon 10 percig sütjük. Hagyjuk
teljesen kihűlni, csak utána dolgozunk vele. A krémhez a tejet simára keverjük a fruktózzal/cukorral meg a pudingporral, és sűrű pépet főzünk belőle. Amikor kihűlt, kanalanként hozzáadjuk
a tehéntúrót, majd a keményre vert tejszínhabot. A zselatinport beáztatjuk
a vízbe vagy befőttlébe, majd nagyon kis lángon, kavargatva megolvasztjuk.
Hozzákeverünk kevés túrós krémet, eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a többi
krémhez, és jól összekavarjuk. A barackot kis kockákra vágjuk, és
belekeverjük a krémbe. A kihűlt tortalapot óvatosan tálcára
helyezzük, tortagyűrűt rakunk köré, és belesimítjuk a barackos krémet.
Fóliával letakarva 2-3 óránt át hűtőben hagyjuk dermedni. Végül
kidíszítjuk barackszeletekkel és megszórjuk durvára tört mogyoróval. Éles
késsel szeleteljük.
ÜNN. MENÜK - 2014.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése