Gyorsan elkészülő, szemnek tetszetős, és nem utolsó sorban nagyon finom desszert. Vele avattam fel az új, Lidl-es szív alakú szilikonformáimat. :) A szív forma miatt tökéletes lehet Bálint-, nők vagy anyák napi süteménynek is.
Epres-pisztáciás
szívtortácskák
Hozzávalók 6-7
darabhoz a tésztához: 25 dkg liszt, csipetnyi só, 10 dkg cukor, 1 csapott
teáskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál citromlé, 10 dkg vaj, 2 tojás, ½ dl
tejszín vagy 2 evőkanál tejföl, 1 dl tej; továbbá: 1 tasak pisztáciás
pudingpor, 4 dl tej, 3 evőkanál cukor, 3 dkg vaj, 15-20 dkg eper, 3-5 dkg
pisztácia.
Elkészítése: A
lisztet elkeverjük a sóval. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként
beledolgozzuk a tojásokat. Beleszórjuk a szódabikarbónát, rálocsoljuk a
citromlevet, hogy felhabosodjon, majd felváltva beledolgozzuk a lisztet meg a
tejszínt/tejfölt, végül pedig a tejet is. A masszát kis méretű, szív alakú
szilikonformákba adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt
tűpróbáig sütjük. Ezalatt a pudingporból a tejből meg a cukorból pudingot
főzünk, majd miután félrevettük, belekeverjük a vajat, és jól eldolgozzuk. A
megsült tortácskákat kiborítjuk a formákból, megfordítjuk, és a karimájukig
megtöltjük a pudingos krémmel. Tetszés szerint díszítjük eperrel és durvára
tört pisztáciával.
Megjegyzés: Ha a
tortácskák esetleg túl púposak lettek, levágunk egy keveset a tetejükből, hogy
egyenesen álljanak.
FI - 2014/5
FI - 2014/5
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése