2014. április 30., szerda

Tésztasaláta mindenféle jóval

Ilyen és ehhez hasonló tésztasalátát bárki tud készíteni, sőt, bizonyára szokott is. Ez most kimondottan a maradékfelhasználás céljából született - a maradék piros tojást és némi sült csirkemellet tüntettem el benne. Persze, még került bele ez-az, ami a hűtőben volt. Jókora, kiadós adag, 4-5 éhes felnőtt is jóllakik vele. Tetszés szerint variálható, sőt, tészta helyett főtt krumplival is készíthető.


Tésztasaláta mindenféle jóval

Hozzávalók 4-5 személyre: 50 dkg száraztészta, 7-8 főtt tojás, 15-20 dkg sült csirkemell (maradékból), 15 dkg mozzarella, 1 csokor újhagyma, 1 szál újfokhagyma, 1 piros húsú kápia paprika, 1 marék spenót (vagy több), só; az öntethez: 3-4 evőkanál citromlé, 1 dl olívaolaj, 1 mokkáskanál só, 1/2 mokkáskanál bors, 1 mokkáskanál szárított, morzsolt bazsalikom, 1 mokkáskanál fruktóz/cukor/méz.

Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel átöblítjük, és hagyjuk jól lecsepegni. A zöldségeket előkészítjük, az újhagymát karikára, az újfokhagymát finomra, a paprikát félbe, majd csíkokra vágjuk. A tojást meghámozzuk és felszeleteljük, a mozzarellát tetszés szerint daraboljuk, a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A spenótot jól megmossuk felszárítgatjuk róla a vizet. Mindent egy tálba teszünk, finoman összeforgatjuk, majd leöntjük az öntettel. Az öntethez a citromlében elkeverjük a sót meg az édesítőt, majd hozzáadjuk az olívaolajat, és habverővel addig keverjük, míg sűrű nem lesz. Ekkor borssal meg bazsalikommal ízesítjük, és ráöntjük a salátára. Ha még szükséges, utánasózunk. Ha van rá idő, hagyjuk állni 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek kissé.

FI - 2014/6



1 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem az ilyen mindent bele tésztasalátákat, úgy variálod, ahogy akarod:)

    VálaszTörlés