2014. május 1., csütörtök

Fűszeres csirke keleties ízesítéssel

Különleges ízesítésű csirkehús, érdemes kipróbálni. A színe pedig gyönyörű aranysárga.


Fűszeres csirke keleties ízesítéssel

Hozzávalók 4 személyre: 1 egész csirke vagy 4 nagy egész csirkecomb, só; a páchoz: 1 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál halszósz, 5 cikk foghagyma, 1 csapott mokkáskanál kurkuma, 1 evőkanál citromlé, 1 mokkáskanál cukor vagy méz, 1/2 mokkáskanál bors, 3 evőkanál olívaolaj.

Elkészítése: A fokhagymát összezúzzuk, majd összekeverjük a pác többi hozzávalójával. A csirkedarabokat enyhén besózzuk, majd beleforgatjuk a pácba, és hideg helyen hagyjuk állni ammennyit csak tudjuk. Akár több órán át is érdemes. Néhányszor megforgatjuk. Ezután hőálló tálba szedjük át őket, a maradék pácot rálocsoljuk a húsdarabokra, és 200 fokra előmelegíłtett sütőben először lefedve, majd fedő nélkül par
oljuk-sütjük 45-50 percig. Krumplipürével és tetszés szerinti salátával, savanyúsággal tálaljuk.

KAL - 2015.

1 megjegyzés: