Gyorsan kellett dönteni, mi legyen az ebéd. Húst olvasztani, grillezéshez, nem volt idő, más megoldás kellett. Férjecskémnek jutott eszébe a gulyás, kolbásszal. Megvettem a kolbászt, krumplit és némi zöldséget - a többit a kert szolgáltatta - és indulhattunk is. A nagy sietségben, igaz, az üst itthon maradt, de sebaj, az ott lévő "10 kilós" öntöttvaslábos is megtette helyette, mégha gázon is kellett elkészülnie az ételnek. Nagyon finomra sikeredett, mindenki szívesen ette a maradékot vacsorára is. :)
Gulyás
újkrumpliból, sajtos kolbásszal, friss salátával
Hozzávalók 5-6 személyre: 1-1,2 kg újkrumpli, 2 nagy hagyma vagy 2 csokor újhagyma, 2
teáskanál pirospaprika, 40 dkg sajtos kolbász, só, bors, 1 teáskanál őrölt
kömény; a salátához: spenót, sóska, különféle saláták, cékla-, retek- és
karalábélevél, hónapos retek, uborka, újhagyma, paradicsom tetszés szerinti
arányban és mennyiségben, só, citromlé, olívaolaj.
KAL - 2015.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése