Ez egy nagyon eltalált, finom lekvár lett, érdekes kombinációt eredményez a két fekete bogyó találkozása. Ez egy alapverzió, ezt aztán lehet ízesíteni ezzel-azzal, leginkább talán a rumot tudnám elképzelni benne. No, de majd legközelebb, ez ugyanis még tavalyi főzet. :)
Feketeribizli-áfonyalekvár (fruktózzal)
Hozzávalók: 40 dkg feketeribizli, 40 dkg áfonya, 20
dkg fruktóz.
Elkészítése: A
ribizlit leszemezzük, majd az áfonyával együtt jól megmossuk. Tiszta, hibátlan
zománcú edénybe tesszük, aláöntünk kb. 2 dl vizet, és néha megkavarva
felforraljuk. Kis lángon főzzük 10-15 percig, majd hozzáadjuk a fruktózt, és
további 10-15 percig főzzük. A lekvárt forrón kisméretű üvegekbe adagoljuk,
ledugaszoljuk őket, fejtetőre állítjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
BEF-ELTEV. - 2014.
Ez nagyon fincsi lehet! Külön-külön mindkettőt szeretem, együtt talán még finomabbak is :-)
VálaszTörlés