2014. június 30., hétfő

Zöldborsós túrótorta

Kicsit sok túróm gyűlt össze egy alkalommal, kezdeni kellett valamit velük. Hát ezt kezdtem. Langyosan és hidegen is isteni volt, vacsorára és reggelire ettük, bátran ajánlom kipróbálásra.


Zöldborsós túrótorta

Hozzávalók 26 cm-es formához: 25 dkg tehéntúró, 25 dkg füstölt tehéntúró, 25 dkg juhtúró, 2-3 evőkanál tejföl, 25 dkg friss zöldborsó, 1 hagyma + 1 szál újhagyma, 7 tojás, 2-3 evőkanál liszt, só, bors, olaj, 2 dkg vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítése: A kétféle hagymát finomra aprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a zöldborsót, és kevés vizet öntve alá, enyhén megsózva néhány perc alatt puhára pároljuk. Ezalatt a túróféléket tálba tesszük, villával jól összetörjük, és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt meg a tojásokat, és fakanállal vagy habverővel dolgozzuk alaposan össze. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, vigyázva, mert a füstölt túró meg a juhtúró is sós. Végül belekeverjük a lisztet meg a hagymás borsót, és vajjal kikent, morzsával megszórt pitesütő formába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, vagy addig, amíg a teteje enyhén megbarnul, és a közepe is kocsonyássá nem válik.

Tipp: Bármilyen zöldfűszerrel is ízesíthetjük.

EK - 2018/5


1 megjegyzés: