A címében benne van a három fontos összetevő, amiből készült. Különlegessége az ételnek az, hogy mindegyik alap-hozzávaló kissé maradékosított formában volt jelen itthon, de összeházasítva, és kevés ez-azzal kiegészítve tökéletes vacsora volt négyünknek. Kissé hajaz a klasszikus bundás kenyérre, de a sajttal és sült csirkével felturbózva, gazdagabb, a sütőben sütés miatt pedig egészségesebb. Próbáljátok ki ti is.
Sajtos-csirkés kenyérfelfújt
Hozzávalók 4 személyre: 30-40 dkg szikkadtabb kenyér, 25 dkg sajt, 15 dkg sült csirkemell, 5 tojás, 2 dl tejszín, 2-3 dl tej, 1 szál új fokhagyma zöldjével együtt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1/2 csokor korianderzöld, só, bors, olívaolaj.
Elkészítése: A kenyeret kb. 3x3 cm-es négyzetekre vágjuk, a sajtot lereszeljük, a csirkét csíkokra vágjuk. A tojásokat feltörjük, hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát és zöldeket, majd elkeverjük a tejszínnel, és a tejjel. Végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Egy kerek jénait megkenünk olívaolajjal, és az alját kirakjuk kenyérdarabokkal. A tojásos masszát felkeverjük, és kb. felét rácsorgatjuk a kenyérre úgy, hogy mindenhová jusson. Ezután rászórjuk a sajt felét meg a csirkecsíkokat, majd ismét egy réteg kenyeret teszünk, meglocsoljuk a maradék tojásos keverékkel, és rászórjuk a maradék sajtot. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Valamilyen öntettel vagy friss zöldségekkel, salátával kínáljuk.
Tipp: Bármiylen maradék hús vagy sonka felhasználható hozzá, sőt, akár el is lehet hagyni.
BA - 2017/6
KAL - 2015.
Még nem ettem ilyet, de nagyon tetszik :-)
VálaszTörlésMegjártuk Erdélyt, tegnapelőtt este jöttünk haza. Nagyon jól éreztük magunkat, sokfelé jártunk, egészen a Gyimesekig. Mindenhol sokan voltak, gondoltam is rátok :-) Amint lesz időm, kezdem feltenni a képeket az Erdélyi blogomra....
Katalin, akkor jó hosszúra nyúlt vakáció volt! :) Örülök, hogy jól telt, és szerencsével jártatok. :) Már várom a képeket! :)
VálaszTörlés