Már javában terem a kertben a kelbimbó, most már szép gömböcskékké alakultak a kis hajtások a levelek "hónaljában". 3-4 nagy maréknyit szedek egyszerre, és ez már akár két ételhez is elegendő. A legutóbbi adagból kelbimbós brokkolikérmleves és ez a zöldségleves készült.
Kelbimbós
zöldségleves
Hozzávalók 4
személyre: 1 csirke csontos részei, 3 sárgarépa, 1-2 petrezselyemgyökér, 1-2
szeletke zellergumó, 2 hagyma vagy 1 arasznyi póréhagyma, 30 dkg aprószemű
kelbimbó, 2 maréknyi cérnametélt, só, kevés citromlé.
Elkészítése: A csontos részeket főni tesszük hideg vízben. Miután
fölforrt, lehabozzuk, majd rendre beletesszük a tetszés szerint feldarabolt
hagymát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert, illetve az egészben
hagyott vagy felezett kelbimbót. Megsózzuk, és az egészet puhára főzzük. Amikor
minden zöldség elkészült, beledobjuk a kissé összetört cérnametéltet, 1-2
percig forraljuk még, majd utánasózunk, és nagyon kevés citromlével igazítunk
az ízén (nem kell savanyítani, csak a zöldségek édességét ellensúlyozni). A
csontokat kiszedjük a levesből, leszedjük róla a húst, és visszatesszük a
levesbe. Csípős paprikát kínálunk mellé. FI - 2014/11
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése