2014. október 22., szerda

Kelbimbós zöldségleves

Már javában terem a kertben a kelbimbó, most már szép gömböcskékké alakultak a kis hajtások a levelek "hónaljában". 3-4 nagy maréknyit szedek egyszerre, és ez már akár két ételhez is elegendő. A legutóbbi adagból kelbimbós brokkolikérmleves és ez a zöldségleves készült. 


Kelbimbós zöldségleves

Hozzávalók 4 személyre: 1 csirke csontos részei, 3 sárgarépa, 1-2 petrezselyemgyökér, 1-2 szeletke zellergumó, 2 hagyma vagy 1 arasznyi póréhagyma, 30 dkg aprószemű kelbimbó, 2 maréknyi cérnametélt, só, kevés citromlé.
Elkészítése: A csontos részeket főni tesszük hideg vízben. Miután fölforrt, lehabozzuk, majd rendre beletesszük a tetszés szerint feldarabolt hagymát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert, illetve az egészben hagyott vagy felezett kelbimbót. Megsózzuk, és az egészet puhára főzzük. Amikor minden zöldség elkészült, beledobjuk a kissé összetört cérnametéltet, 1-2 percig forraljuk még, majd utánasózunk, és nagyon kevés citromlével igazítunk az ízén (nem kell savanyítani, csak a zöldségek édességét ellensúlyozni). A csontokat kiszedjük a levesből, leszedjük róla a húst, és visszatesszük a levesbe. Csípős paprikát kínálunk mellé. 

FI - 2014/11

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2014. október 22., szerda

Kelbimbós zöldségleves

Már javában terem a kertben a kelbimbó, most már szép gömböcskékké alakultak a kis hajtások a levelek "hónaljában". 3-4 nagy maréknyit szedek egyszerre, és ez már akár két ételhez is elegendő. A legutóbbi adagból kelbimbós brokkolikérmleves és ez a zöldségleves készült. 


Kelbimbós zöldségleves

Hozzávalók 4 személyre: 1 csirke csontos részei, 3 sárgarépa, 1-2 petrezselyemgyökér, 1-2 szeletke zellergumó, 2 hagyma vagy 1 arasznyi póréhagyma, 30 dkg aprószemű kelbimbó, 2 maréknyi cérnametélt, só, kevés citromlé.
Elkészítése: A csontos részeket főni tesszük hideg vízben. Miután fölforrt, lehabozzuk, majd rendre beletesszük a tetszés szerint feldarabolt hagymát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert, illetve az egészben hagyott vagy felezett kelbimbót. Megsózzuk, és az egészet puhára főzzük. Amikor minden zöldség elkészült, beledobjuk a kissé összetört cérnametéltet, 1-2 percig forraljuk még, majd utánasózunk, és nagyon kevés citromlével igazítunk az ízén (nem kell savanyítani, csak a zöldségek édességét ellensúlyozni). A csontokat kiszedjük a levesből, leszedjük róla a húst, és visszatesszük a levesbe. Csípős paprikát kínálunk mellé. 

FI - 2014/11

Nincsenek megjegyzések: