2014. október 16., csütörtök

Póréhagymás tortillafalatkák

Javában terem a póréhagyma is a kertben. Nagyon hálás zöldség, jócskán lett, bár nem olyan vastagok, mint a boltiak.De jövőre már okosabb leszek a termesztésüknél, merthogy biztos, hogy jövőre is vetek. :) Nagyon szeretjük ételekbe és nyersen is. Nyersen nagyon jó, mert megvan a hagymaíze, de nem bűzlünk utána még három napig. Éppen ezért az alábbi tekercseket nyugodtan el lehet készíteni vendégváráskor is, vagy nagyobb társaság részére: az ízélmény maximális, a befektetett munka pedig minimális. Mondjuk, kell néhány jó és finom alapanyag is, de megéri az "áldozatot". :)


Póréhagymás tortillafalatkák extrákkal

Hozzávalók 4 személyre: 4 tortillalap, 4 nagy evőkanál joghurt, 1 arasznyi póréhagyma apróra vágva, 10 dkg füstölt lazac, 10 dkg kékpenészes sajt, 2 kisebb kápiapaprika, néhány szem fekete olajbogyó.

Elkészítése: A tortillalapokat kiterítjük, megkenjük joghurttal, megszórjuk póréhagymával, majd lazac- és paprikacsíkokat helyezünk rá, illetve megszórjuk morzsolt sajtdarabokkal. Ezután a lapokat a lehető legszorosabban föltekerjük, fóliába csomagoljuk, és 1-2 órán át hűtőben hagyjuk dermedni. Ezután ujjnyi vastag tekercsekké vágjuk, és megtűzzük fogpiszkálóval vagy partipálcikákkal. Olajbogyó társaságában kínáljuk.
Megjegyzés: A joghurtot és a zöldségeket sózni nem muszáj, a lazac és a sajt kellő sósságot adnak a falatkáknak. Az olajbogyót összeaprítva beletehetjük a tekercsekbe is. 

KT - 2014/11



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése