Póréhagymás
tortillafalatkák extrákkal
Hozzávalók 4
személyre: 4 tortillalap, 4 nagy evőkanál joghurt, 1 arasznyi póréhagyma apróra
vágva, 10 dkg füstölt lazac, 10 dkg kékpenészes sajt, 2 kisebb kápiapaprika,
néhány szem fekete olajbogyó.
Elkészítése: A
tortillalapokat kiterítjük, megkenjük joghurttal, megszórjuk póréhagymával,
majd lazac- és paprikacsíkokat helyezünk rá, illetve megszórjuk morzsolt
sajtdarabokkal. Ezután a lapokat a lehető legszorosabban föltekerjük, fóliába
csomagoljuk, és 1-2 órán át hűtőben hagyjuk dermedni. Ezután ujjnyi vastag
tekercsekké vágjuk, és megtűzzük fogpiszkálóval vagy partipálcikákkal.
Olajbogyó társaságában kínáljuk.
Megjegyzés: A joghurtot és a zöldségeket sózni nem muszáj, a lazac és a
sajt kellő sósságot adnak a falatkáknak. Az olajbogyót összeaprítva
beletehetjük a tekercsekbe is. KT - 2014/11
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése