Tárkonyos
szójabableves
Hozzávalók 5-6 személyre:
50 dkg szójabab, 1 közepes vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 6-7 evőkanál olaj, 2
evőkanál liszt, 2 dl tejföl, só, ecetes tárkony, tárkonyecet.
Elkészítése: A
szójababot hideg vízbe áztatjuk néhány órára, majd bő hideg vízben főni
tesszük, és puhára főzzük. Mielőtt elkészülne, 2 evőkanál olajon megdinszteljük
a finomra aprított (vagy lereszelt) hagymát, illetve fokhagymát, és a leveshez
adjuk némi sóval együtt. Együtt főzzük készre. A maradék olajon megfuttatjuk a
lisztet, hozzáadjuk a tejfölt, majd hideg vízzel hígítjuk tovább. A leveshez öntjük, és néhány perc alatt jól
kiforraljuk. Ha szükséges, a levest további vízzel, esetleg zöldséglalaplével
hígíthatjuk. Beletesszük a finomra aprított ecetes tárkonyt, illetve további
sóval és tárkonyecettel ízesítjük.
EK - 2015/1
Finom lehetett! Még sosem főztem szójababot, és nem is ettem még, így hát szívesen megkóstoltam volna a levesed :-)
VálaszTörlésSzép ünnepet kívánok nektek!