2014. december 22., hétfő

Tárkonyos szójabableves

Egy jó kis téli leves a "rendes" paszulyleves ízesítésével, mégis másabb ízzel. Lehet hússal, csonttal is főzni, a szokásos módon:


Tárkonyos szójabableves

Hozzávalók 5-6 személyre: 50 dkg szójabab, 1 közepes vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 6-7 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, só, ecetes tárkony, tárkonyecet.
Elkészítése: A szójababot hideg vízbe áztatjuk néhány órára, majd bő hideg vízben főni tesszük, és puhára főzzük. Mielőtt elkészülne, 2 evőkanál olajon megdinszteljük a finomra aprított (vagy lereszelt) hagymát, illetve fokhagymát, és a leveshez adjuk némi sóval együtt. Együtt főzzük készre. A maradék olajon megfuttatjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejfölt, majd hideg vízzel hígítjuk tovább. A leveshez öntjük, és néhány perc alatt jól kiforraljuk. Ha szükséges, a levest további vízzel, esetleg zöldséglalaplével hígíthatjuk. Beletesszük a finomra aprított ecetes tárkonyt, illetve további sóval és tárkonyecettel ízesítjük.

Megjegyzés: A leves elkészíthető hagyományosan is, füstölt csülökkel, hússal.

EK - 2015/1

1 megjegyzés:

  1. Finom lehetett! Még sosem főztem szójababot, és nem is ettem még, így hát szívesen megkóstoltam volna a levesed :-)
    Szép ünnepet kívánok nektek!

    VálaszTörlés