2015. január 30., péntek

Halas-zöldséges krumpliszuflé

Ezt az ételt is még valamikor az ősz folyamán készítettem, szerencse, hogy már régóta lejegyzem a receptjeimet egy füzetbe, különben nagyon sok feledésbe merülne. Az alábbi egy nagyon finom és laktató krumpliétel, vacsorára kitűnő. A recept 6 adagos. Hogy ezt hány személy eszi meg, étvágy-, éhség- és gondolom, pocakfüggő. :) Jó átvágyat hozzá. :) 


Halas-zöldséges krumpliszuflé 

Hozzávalók 6 adaghoz: 1,2 kg főtt krumpli, 1 csokor újhagyma, 10-12 koktélparadicsom, 1 doboz saját levében eltett tonhalkonzerv, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 5 tojás, 1,5 dl tejszín, 15 dkg sajt, só, fehér bors, ½ mokkáskanál szerecsendió, olívaolaj, vaj, zsemlemorzsa.
Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, félbe, majd kb. félcenti vastag szeletekre vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a koktélparadicsomot negyedeljük, a konzervet alaposan leszűrjük, a petrezselyemzöldet pedig finomra aprítjuk. A tojást felverjük, simára keverjük a tejszínnel, sóval, fehér borssal és szerecsendióval ízesítjük, a sajtot kisebb szeletekre vágjuk vagy lereszeljük. 6 darab, kb. 10 cm átmérőjű szufléformát kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd élére állítva a szeleteket, megtöltjük krumplival. Megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd a tetején eloszlatjuk a hagymakarikákat, a szétmorzsolt halat, a paradicsomot meg a sajtot úgy, hogy a krumpliszeletek közötti résekbe is nyomunk egy keveset belőlük. A tejszínes tojást kanalanként a zöldségekre öntjük, és csak annyit, amennyi éppen elfedi őket. Megszórjuk petrezselyemzölddel, és 180 fokos sütőben, légkeverésen 25-30 percig sütjük, vagy amíg aranysárgára nem sülnek. 

Megjegyzés: Hasonlóan elkészíthető hal nélkül is (nagy lányom miatt én is csináltam) - ugyanolyan finom. :) 

KRUMP. - 2015.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése