Most csináltam először gnocchit. Finom lett, de nem az a fajta étel, amire én túl gyakran rászánnám az időt... Már eleve az, hogy krumplit kell főzni....
Túrós gnocchi gombás-zsályás szósszal
Hozzávalók 4 személyre a tésztához: 60 dkg főtt krumpli, 20
dkg tehéntúró vagy ricotta, 1 púpozott teáskanál só, 1 tojás, 40 dkg + 2-3
evőkanál liszt; a szószhoz: 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 marék szárított
vegyes gomba, 30 dkg koktélparadicsom, 10-15 szárított zsályalevél, só, bors,
kevés petrezselyemzöld.
Elkészítése: A krumplit finomra reszeljük, majd hozzáadjuk a
többi alapanyagot, és gyors mozdulatokkal egynemű tésztává dolgozzuk. A gombát
beáztatjuk 1,5 dl meleg vízbe. A tésztát kisebb darabokra vágjuk, és lisztezett
felületen mindegyikből kb. 2 cm átmérőjű hengert sodrunk. A hengereket éles késsel kb. 1 cm széles
csíkokra vágjuk. A kis darabokat vágott felükre fordítjuk, és
egyik oldalukra villával csíkozatot nyomunk. A gnocchikat sós, forrásban lévő vízbe tesszük,
és addig főzzük, amíg mindegyik fel nem jön a víz felszínére. Szűrőbe szedjük, és hagyjuk lecsepegni. Kevés olajon megdinszteljük a finomra aprított
hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk az összedarabolt gombát. Ráöntjük a gomba
áztatólevét (vigyázat, az alját ne öntsük rá, mert föld, homokszemcsék lehetnek
benne), belemorzsoljuk a zsályát, és néha kavargatva, illetve további víz
kicsinkénti hozzáadásával készre pároljuk. Végül beletesszük a negyedelt koktélparadicsomot, és csak éppen
rázogatva 1-2 percig rotyogtatjuk. A leszűrt gnocchit beletesszük a szószba,
jól összeforgatjuk, és kevés aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
KRUMP. - 2015.
KRUMP. - 2015.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése