Ramsay-nél láttam egyszer egy köretként tálalt csicseriborsós fogást, amit akkor lejegyzeteltem, hogy majd alkalomadtán kipróbálom. Egyik este épp úgy jött össze a dolog, hogy szükség volt egy gyors vacsorára. Mondjuk, ha nem sült paprikát teszünk bele, hanem pl. frisset, akkor tényleg néhány perc alatt elkészül, de így is max. 20 perc az elkészítése. Igaz, egy kicsit olyan se-ízűnek tűnt, amikor elkészítettem, s bár én úgy ettem, fehérje nélkül, a férjemnek nem mertem úgy adni: sajtot kockáztam bele pluszban, és tojást főztem hígra mellé. Merthogy a lágy tojást nálunk hígnak hívják... :)
Csicseriborsó-saláta híg tojással
Hozzávalók 2-3 személyre: 2 csicseriborsó-konzerv, 2 piros kápia paprika, 4 evőkanál kapribogyó, 4 kisebb savanyú uborka, 20 dkg sajt, 4-6 tojás, 1 csokor friss bazsalikom, só, bors; az öntethez: 2 evőkanál magvas mustár, 1 teáskanál méz, 1 citrom leve, 1/2 dl olívaolaj, só, bors, csilipehely.
Elkészítése: A paprikát nyílt láng fölött 5-7 perc alatt feketére sütjük. Tálkába tesszük, megszórjuk sóval, lefedjük, és állni hagyjuk. A tojást hideg vízben főni tesszük, és a forrástól számított 3 percig főzzük. Azonnal hideg vízbe tesszük, és benne hagyjuk. A konzervet leszűrjük, hozzáadjuk a kapribogyót, a kis kockákra vágott savanyú uborkát és sajtot, meg a fölaprított bazsalikomot. A paprikának lehúzzuk megszenesedett bőrét, húsát átmossuk, majd csíkokra vágjuk, és a salátához adjuk. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, és ráöntjük a salátára. Jól összeforgatjuk, és már tálalhatjuk is. A tetejére tesszük a meghámozott, kettévágott tojásokat, és megszórjuk sóval meg borssal.
KAL - 2016.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése