2015. április 29., szerda

Tárkonyos pityókaleves

Még van ilyen nevű leves a blogomon, de ez most másképp készült. Akár azt is mondhatnám, hogy egészségesebben. Persze, hagyományosnak nem nevezhető, mégis jó hagyományos íze volt. A férjem azt mondta rá: végre főztél egy jó levest. :P Pedig csak egy gyors, időszűke-szülte leves volt. :)


Tárkonyos pityókaleves - lightosabban

Hozzávalók: 4-6 személyre: 60 dkg csontos csirkehús (farhát, nyak, melle csontja stb.), 5-6 krumpli, 1 közepes sárgarépa, 5-6 dkg rizs, néhány szál fokhagymaszár, 4-5 szál friss tárkony, só, almaecet.

Elkészítése: Hideg vízben főni tesszük a csontos húst, majd miután fölforrt, lehabozzuk. Megsózzuk, és közepes lángon kb. 15 percig főzzük. Ekkor beletesszük a megnámozott, kisebb kockákra vágott krumplit, a finomra reszelt (hogy hamar megfőjön) sárgarépát, a rizst, a fölaprított fokhagymaszárat meg a leveleitől letisztított tárkonyágacskákat, és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul - további kb. 15-20 perc. Ekkor utánasózunk, almaecettel enyhén megsavanyítjuk, és beleszórjuk a finomra aprított tárkonyleveleket. Tálaláskor adhatunk mellé tejfölt, de szerintem ezt kár elrontani vele. :)

NÚ - 2018/DEC.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése