Amikor nincs idő nagyot alkotni, de van otthon elfekvőben néhány érdekes alapanyag, bizony gyorsan és nagyon jól jól lehet lakni. :) A tintahalas tészta a nagylányom kedvence (aki amúgy fujjog mindenféle halnak és tengeri herkenytűnek), bármivel is tálaljam, nála nyerő. :)
Tintahalas tészta tejszínes-póréhagymás szósszal
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg friss tintahalas tészta, 1 póréhagyma, 2 kisebb kápia paprika, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 2-3 evőkanál liszt, 3 dl tejszín, só, bors, citromlé.
Elkészítése: Egy nagy serpenyőben felforrósítunk kb. 1/2 dl olajat, majd rádobjuk a jól megmosott, elnegyedelt, majd vékony csíkokra vágott póréhagymát. Néhány percig kavargatva dinszteljük, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott kápia paprikát, és együtt dinszteljük tovább. Ha szükséges, kevés vizet is önthetünk alá, hogy ne égjen, hanem párolódjon. Miután a hagyma jól összeesett, megszórjuk a liszttel, elkavarjuk, és fölengedjük a tejszínnel. Tetszés szerint hígíthatjuk még további vízzel, és jól kiforraljuk. Végül megsózzuk, megborsozzuk, citromlével ízesítjük, és belekeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet. Az időközben sós vízben kifőzött, leszűrt tintahalas (vagy bármilyen más) tésztával kínáljuk. Szétválasztó diétákban tésztanapon fogyasztható.
FI - 2015/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése