Nagyon gazdag ízű, laktató vegán étel. Feltéve, ha a spagetti is tojásmentes.
Zöldborsós,
spenótpesztós tészta
Hozzávalók 4-5
személyre: 40 dkg tojásmentes spagetti, 40 dkg friss zöldborsó, 2 evőkanál
olaj; a pesztóhoz: 20 dkg spenót, 1 csokor medvehagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 5
dkg napraforgómag, ½ csokor petrezselyemzöld, 1-2 szál menta és citromfű, 1-1,2
dl olaj (fele olívaolaj), 2-3 evőkanál víz, ½ citrom leve, só.
Elkészítése:
Fölforrósítjuk a 2 evőkanál olajat, majd rádobjuk a zöldborsót, és kevés víz
hozzáadásával roppanósra pároljuk. A spagettit (vagy egyéb száraztésztát) sós
vízben kifőzzük, leöblítjük, majd
leszűrjük. A pesztó hozzávalóit magas falú pohárba tesszük, és botmixerrel
simára turmixoljuk. Miután a borsó elkészült, ráöntjük a pesztót, rátesszük a
leszűrt tésztát, és alaposan összeforgatjuk. Ízlés szerint sózzuk és
savanyítjuk tovább.
KT - 2015/6
KT - 2015/6
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése