2015. május 27., szerda

Zöldborsós, spenótpesztós tészta

Nagyon gazdag ízű, laktató vegán étel. Feltéve, ha a spagetti is tojásmentes.


Zöldborsós, spenótpesztós tészta

Hozzávalók 4-5 személyre: 40 dkg tojásmentes spagetti, 40 dkg friss zöldborsó, 2 evőkanál olaj; a pesztóhoz: 20 dkg spenót, 1 csokor medvehagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 5 dkg napraforgómag, ½ csokor petrezselyemzöld, 1-2 szál menta és citromfű, 1-1,2 dl olaj (fele olívaolaj), 2-3 evőkanál víz, ½ citrom leve, só.

Elkészítése: Fölforrósítjuk a 2 evőkanál olajat, majd rádobjuk a zöldborsót, és kevés víz hozzáadásával roppanósra pároljuk. A spagettit (vagy egyéb száraztésztát) sós vízben kifőzzük,  leöblítjük, majd leszűrjük. A pesztó hozzávalóit magas falú pohárba tesszük, és botmixerrel simára turmixoljuk. Miután a borsó elkészült, ráöntjük a pesztót, rátesszük a leszűrt tésztát, és alaposan összeforgatjuk. Ízlés szerint sózzuk és savanyítjuk tovább. 

KT - 2015/6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése