Babaganus – a török padlizsánkrém
Hozzávalók 4-5 személyre: kb. 1,5 kg padlizsán vagy 50 dkg lesütött
padlizsánhús, 4-5 evőkanál tahini (szezámkrém), 3 nagy
cikk fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld vagy koriander, 1 mokkáskanál római
kömény, 3-4 evőkanál olívaolaj, só, citromlé, csilipehely.
Elkészítése: A padlizsánt sütőben vagy nyílt lángon megsütjük, héját
lehúzzuk, húsát hagyjuk kissé lecsepegni. Majd késsel vagy villával darabosra
dolgozzuk, és belekeverjük az ízesítőket: a szezámkrémet, a zúzott fokhagymát,
a finomra aprított petrezselyemzöldet meg a római köményt, majd sóval és
citromlével ízesítjük tetszés szerint. Végül belekeverünk 2-3 evőkanál olívaolajat,
és ha szeretnénk, kevés csilipehellyel tehetjük pikánssá. A maradék olajat
tálaláskor a krém tetejére locsoljuk.
EK - 2015/7
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése