Megint egy finom leves. És mondtam én, hogy egy ideig sok lesz a borjúhúsos-csontos recept. :)
Ez a leves még a tavalyi zöldségekkel készült, ürítettem a fagyasztót...
Brokkolis
zöldbableves borjúhússal
Hozzávalók 5-6
személyre: 80 dkg csontos borjúhús, 60 dkg zöldbab, 50 dkg brokkoli, 2
sárgarépa, 2 hagyma, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 2 dl paradicsomlé, 2 evőkanál
liszt, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, só.
Elkészítése: A
borjúhúst főni tesszük kb. 3 liter hideg vízben. Miután fölforrt, lehabozzuk,
megsózzuk, és csendes tűzön félpuhára főzzük. Amikor a hús már félpuha, a
leveshez adjuk a zöldségeket a brokkoli kivételével: a sárgarépát, a
petrezselyemgyökeret meg a hagymát kis kockákra vágjuk, a zöldbabot pedig 2-3
cm-es darabokra törjük. Amikor a zöldségek majdnem elkészültek, beletesszük a
rózsáira szedett brokkolit, és hozzáöntjük a paradicsomlevet is. 6-7 percig
főzzük, ezalatt a lisztet simára keverjük a tejföllel, majd kevés levessel felengedve
a többi leveshez öntjük, és jól kiforraljuk. Ízlés szerint utánasózunk, illetve
megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
KT - 2015/7
KT - 2015/7
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése