Ez a finomság akár desszertként, akár önálló fogásként is tálalható. Mi szombati "villásreggeli" gyanánt fogyasztottuk. Nagy sikere volt. Én még éppen fagyasztott meggyből csináltam, és elég apró szeműek voltak, úgyhogy simán belefért egy gombócba 3 darab, de nagyobb szemű, friss meggyel készítve biztos, hogy nem fér annyi. Az öntet nagyon jól földobta az ízét.
Meggyes
ordagombóc citromfüves-levendulás joghurtöntettel
Hozzávalók 20-22
gombóchoz: 40 dkg orda, 2 evőkanál cukor, 2 csipet só, 2 tojás, 3 evőkanál
liszt, 8-10 evőkanál búzadara, kb. 40 szem (esetleg 60 apróbb szem) kimagozott meggy, 5-6 babapiskóta
vagy keksz; az öntethez: 25 dkg sűrű joghurt, 2 evőkanál cukor, ½-1 citrom
leve, 5-6 citromfűlevél, 2-3 kicsi levendulaág.
NÚ - 2018/Szept.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése