Üstben főtt, szabad tűzön. Isteni íze volt, a férjem nem tudott betelni vele...
Nyári
zöldségleves borjúcsonttal
Hozzávalók 8-10
személyre: 1-1,2 kg húsos borjúcsont, 1 nyári karalábé, 3 közepes hagyma, 5
sárgarépa, 3 közepes krumpli, 1 piros húsú paprika, 2 paradicsom, 1 nagy csokor
petrezselyemzöld, 2-3 friss tárkonyág, só, kevés ecet.
Elkészítése: A
borjúcsontot főni tesszük 4-4,5 liter hideg vízben, majd miután fölforrt,
néhányszor lehabozzuk, és megsózzuk. Csendes tűzön majdnem puhára főzzük. Ekkor
rendre hozzáadjuk a felszeletelt hagymát és a kis kockákra vágott karalábét,
sárgarépát meg a kissé nagyobbra kockázott krumplit, és amikor a zöldségek már
majdnem elkészültek, beletesszük a szintén apró kockákra felvágott paprikát és
paradicsomot. Kb. 5 percig főzzük tovább, majd beletesszük a finomra aprított
petrezselyemzöldet és tárkonylevelet, majd ízlés szerintuténasózunk, és nagyon
kevés ecettel ellensúlyozzuk a zöldségek édességét.
Tipp: Intenzívebb tárkonyízért belefőzhetjük a
levesbe a tárkonyágacskák szárát is, amit tálaláskor eltávolítunk. ÉÍ - 2018/NYÁR
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése