2015. június 3., szerda

Nyári zöldségleves borjúcsonttal

Üstben főtt, szabad tűzön. Isteni íze volt, a férjem nem tudott betelni vele...


Nyári zöldségleves borjúcsonttal

Hozzávalók 8-10 személyre: 1-1,2 kg húsos borjúcsont, 1 nyári karalábé, 3 közepes hagyma, 5 sárgarépa, 3 közepes krumpli, 1 piros húsú paprika, 2 paradicsom, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 2-3 friss tárkonyág, só, kevés ecet.

Elkészítése: A borjúcsontot főni tesszük 4-4,5 liter hideg vízben, majd miután fölforrt, néhányszor lehabozzuk, és megsózzuk. Csendes tűzön majdnem puhára főzzük. Ekkor rendre hozzáadjuk a felszeletelt hagymát és a kis kockákra vágott karalábét, sárgarépát meg a kissé nagyobbra kockázott krumplit, és amikor a zöldségek már majdnem elkészültek, beletesszük a szintén apró kockákra felvágott paprikát és paradicsomot. Kb. 5 percig főzzük tovább, majd beletesszük a finomra aprított petrezselyemzöldet és tárkonylevelet, majd ízlés szerintuténasózunk, és nagyon kevés ecettel ellensúlyozzuk a zöldségek édességét.
Tipp: Intenzívebb tárkonyízért belefőzhetjük a levesbe a tárkonyágacskák szárát is, amit tálaláskor eltávolítunk. 

ÉÍ - 2018/NYÁR

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése