Almás gesztenyepüréleves csokoládés meggyel
Hozzávalók 4
személyre: 25 dkg édesített gesztenyepüré, 3 alma, 3 dkg vaj, ½ citrom héja, 1
evőkanál barna cukor, rumkivonat, 5-6 dl tej; 5 dkg étcsokoládé, 2 teáskanál
olaj, magozott meggyszemek.
Elkészítése:
1. Előkészítjük a hozzávalókat, majd az almát
meghámozzuk és kicsumázzuk, a citromhéjat pedig lereszeljük.
2. A feldarabolt almát a vajon párolni
kezdjük, majd rászórjuk a barna cukrot, és saját levében
2-3 percig pároljuk.
3. Hozzáadjuk a citromhéjat, a
gesztenyepürét és kevés rumkivonatot, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
4. Elkezdjük hozzáönteni a tejet, és
botmixerrel tovább dolgozzuk még egy ideig. Tetszés szerint hígítjuk tejjel,
majd jól kiforraljuk. Ha netalán összeugrana, botmixerrel még egyszer
átdolgozzuk.
5. A csokoládét fölolvasztjuk, simára
keverjük az olajjal, majd fogpiszkáló segítségével belemártogatjuk a
meggyszemeket.
6. A csokoládés meggyszemeket sütőpapírral
leterített tálcára helyezzük, és fagyasztóba tesszük, míg meg nem dermednek.
A levest
díszpálcikára húzott „gesztenyékkel”, azaz csokoládés meggyszemekkel kínáljuk.
Megjegyzés: Hűlés
során a leves még sokat sűrűsödik, ezért érdemes jó hígra készíteni az elején,
a megadottnál akár több tejet is használva.
FI - 2015/11
BA - 2017/10
FI - 2015/11
BA - 2017/10
Jó ötletet adtál. Köszönöm.
VálaszTörléshttp://korsocska.blogspot.hu/2015/11/karacsonyi-menusor-gesztenyes.html