Félórásnál kicsivel "hosszabb" étel, bár az előkészületek max. negyedóra alatt megvannak, s utána már csak a sütőre kell bízni a munka nagyrészét. Nagyon finom lesz a végeredmény, ily módon a káposzta is teljesen más dimenziókba lép. :)
Csirkecomb sült hagymával
és káposztával
Hozzávalók 4
személyre: 4 konyhakész egész csirkecomb, só, bors, ½ teáskanál zúzott
koriandermag, 70-80 dkg vörös káposzta, 3-4 lila hagyma, 6-7 evőkanál
olívaolaj, 3-4 evőkanál balzsamecet.
Elkészítése: A
csirkecombot megszórjuk sóval, borssal, illetve zúzott korianderrel, és
félretesszük. A káposztát négybe, majd kb. ujjnyi széles csíkokra vágjuk, a
hagymát pedig elfelezzük, majd kb. ½ cm-es szeletekre daraboljuk. A zöldségeket
tálba tesszük, megszórjuk sóval és borssal, rálocsolunk 3-4 evőkanál olajat meg
a balzsamecetet, és kézzel jól összeforgatjuk.
Hőálló edénybe terítjük, ráhelyezzük a combokat, majd ezekre locsoljuk a
maradék olajat. Lefedve 200 fokos sütőbe toljuk 30 percre, majd a hőt 230 fokra
emelve, fedő nélkül 5-10 perc alatt rápirítunk. Aki szeretné, kínálhat még
mellé valamilyen krumplis köretet, ahogy a képen van, tökéletes étel szétválasztó diétában, húsnapra.
FI- 2015/11, BA - 2016/10
FI- 2015/11, BA - 2016/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése