2015. november 18., szerda

Fürjtojással töltött gomba

Egy újabb gyors, finom és látványos svédasztalra való étel. Kevés hozzávaló rövid elkészítési idő, úgyhogy pont jó szilveszterre. Szintén eteti magát, 3-4-5 darabot lehet számítani személyenként.


Fürjtojással töltött gomba

Hozzávalók: közepes méretű gombák, ugyanannyi fürjtojás, ahány gomba, só, bors, kevés pirospaprika, fokhagymapor, friss bazsalikom, kevés olaj.

Elkészítése: A gombákat megmossuk, szárukat óvatosan kitörjük, majd üregükkel felfelé olajjal kikent tűzálló tálbe helyezzük. Megszórjuk őket só, bors, pirospaprika és fokhagymapor keverékével, illetve finomra aprított friss bazsalikommal, meglocsoljuk kevés olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10-15 percre. Ekkor kivesszük az edényt, minden gombába óvatosan egy-egy fürjtojást ütünk bele, ezt is kissé megfűszerezzük, majd 5-6 percre visszatoljuk a sütőbe, míg a tojásfehérje meg nem dermed. Svédasztalhoz ízlésesen elrendezzük a tálcákon. Feltétként is megfelel valamiylen köret és szósz mellé.

EK - 2016/4

1 megjegyzés: