Bármily meglepő, de mi reggelire ettük, karácsony első napján. És csak egyszerűen friss salátával, amit jégsalátából, friss uborkából, színes paprikából, szárzellerből, koktélparadicsomból készítettem.
Rózsaborsos lazacszeletek
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg friss (vad) lazac, só, 1 púpozott teáskanál szemes rózsabors, 3 evőkanál olívaolaj, 3 dkg vaj, 3-4 kakukkfűágacska, 2-3 cikk fokhagyma, 1/2 citrom.
Elkészítése: A halszeleteket enyhén megsózzuk, és mindkét oldalukon megszórjuk a mozsárban durvára tört rózsaborssal. Serpenyőben fölforrósítjuk az olívaolajat meg a vajat, s miután elmúlt a habzása, beletesszük a halszeleteket is. Mellétesszük a kakukkfágacskákat, és közepes lángon 2-3 percig sütjük egyik felén. Majd átfordítjuk, az olajba nyomjuk a fokhagymát, néhányszor meglocsoljuk az aromás olajjal a szeleteket, és kb. 2 percig sütjük így. Végül mindegyikre nyomunk egy kevés citromlevet, és tányérra szedjük. 2-3 percig pihentetjük, majd tálaljuk tetszés szerinti köret vagy saláta kíséretében. Ízletes, ünnepi, és nem kell órákig rostokolni mellette a konyhában. :)
KAL/2017
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése