Bármily meglepő, de mi reggelire ettük, karácsony első napján. És csak egyszerűen friss salátával, amit jégsalátából, friss uborkából, színes paprikából, szárzellerből, koktélparadicsomból készítettem.
Rózsaborsos lazacszeletek
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg friss (vad) lazac, só, 1 púpozott teáskanál szemes rózsabors, 3 evőkanál olívaolaj, 3 dkg vaj, 3-4 kakukkfűágacska, 2-3 cikk fokhagyma, 1/2 citrom.
Elkészítése: A halszeleteket enyhén megsózzuk, és mindkét oldalukon megszórjuk a mozsárban durvára tört rózsaborssal. Serpenyőben fölforrósítjuk az olívaolajat meg a vajat, s miután elmúlt a habzása, beletesszük a halszeleteket is. Mellétesszük a kakukkfágacskákat, és közepes lángon 2-3 percig sütjük egyik felén. Majd átfordítjuk, az olajba nyomjuk a fokhagymát, néhányszor meglocsoljuk az aromás olajjal a szeleteket, és kb. 2 percig sütjük így. Végül mindegyikre nyomunk egy kevés citromlevet, és tányérra szedjük. 2-3 percig pihentetjük, majd tálaljuk tetszés szerinti köret vagy saláta kíséretében. Ízletes, ünnepi, és nem kell órákig rostokolni mellette a konyhában. :)
KAL/2017
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2015. december 27., vasárnap
Rózsaborsos lazacszeletek
Bármily meglepő, de mi reggelire ettük, karácsony első napján. És csak egyszerűen friss salátával, amit jégsalátából, friss uborkából, színes paprikából, szárzellerből, koktélparadicsomból készítettem.
Rózsaborsos lazacszeletek
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg friss (vad) lazac, só, 1 púpozott teáskanál szemes rózsabors, 3 evőkanál olívaolaj, 3 dkg vaj, 3-4 kakukkfűágacska, 2-3 cikk fokhagyma, 1/2 citrom.
Elkészítése: A halszeleteket enyhén megsózzuk, és mindkét oldalukon megszórjuk a mozsárban durvára tört rózsaborssal. Serpenyőben fölforrósítjuk az olívaolajat meg a vajat, s miután elmúlt a habzása, beletesszük a halszeleteket is. Mellétesszük a kakukkfágacskákat, és közepes lángon 2-3 percig sütjük egyik felén. Majd átfordítjuk, az olajba nyomjuk a fokhagymát, néhányszor meglocsoljuk az aromás olajjal a szeleteket, és kb. 2 percig sütjük így. Végül mindegyikre nyomunk egy kevés citromlevet, és tányérra szedjük. 2-3 percig pihentetjük, majd tálaljuk tetszés szerinti köret vagy saláta kíséretében. Ízletes, ünnepi, és nem kell órákig rostokolni mellette a konyhában. :)
KAL/2017
Rózsaborsos lazacszeletek
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg friss (vad) lazac, só, 1 púpozott teáskanál szemes rózsabors, 3 evőkanál olívaolaj, 3 dkg vaj, 3-4 kakukkfűágacska, 2-3 cikk fokhagyma, 1/2 citrom.
Elkészítése: A halszeleteket enyhén megsózzuk, és mindkét oldalukon megszórjuk a mozsárban durvára tört rózsaborssal. Serpenyőben fölforrósítjuk az olívaolajat meg a vajat, s miután elmúlt a habzása, beletesszük a halszeleteket is. Mellétesszük a kakukkfágacskákat, és közepes lángon 2-3 percig sütjük egyik felén. Majd átfordítjuk, az olajba nyomjuk a fokhagymát, néhányszor meglocsoljuk az aromás olajjal a szeleteket, és kb. 2 percig sütjük így. Végül mindegyikre nyomunk egy kevés citromlevet, és tányérra szedjük. 2-3 percig pihentetjük, majd tálaljuk tetszés szerinti köret vagy saláta kíséretében. Ízletes, ünnepi, és nem kell órákig rostokolni mellette a konyhában. :)
KAL/2017
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése