2016. január 5., kedd

Csilis-mascarponés sonkatekercsek

Szilveszterre vittem. Gyorsan elkészült. Nagyon finom volt.


Csilis-mascarponés sonkatekercsek

Hozzávalók 25-30 darabhoz: 25-30 szelet sonka, 25 dkg mascarpone, 5 dkg reszelt sajt, 3-4 evőkanál sűrű joghurt, tejszín, 1/2 kápia paprika, só, bors, csilipehely vagy friss csípős paprika, 1/2 csokor petrezselyemzöld; a díszítéshez: tetszés szerint salátalevelek, uborka, paprika, koktélparadicsom, petrezselyemlevél stb.

Elkészítése: A mascarponét eldolgozzuk a reszelt sajttal, majd elkeverjük a joghurttal, és annyi tejszínt dolgozunk bele, amennyi szükséges, hogy nem túl lágy, de jól kenhető masszát kapjunk. Belekeverjük a nagyon pici kockákra vágott paprikát és az aprított petrezselyemzöldet, illetve sóval, borssal, csilipehellyel ízesítjük tetszés szerint. A sonkaszeleteket gazdagon megkenjük krémmel, és tálra rendezzük a különféle zöldségekkel körítve-díszítve.
KAL/2017, BA-2016/EX. CR

2 megjegyzés:

  1. Jaj, de gyönyörűek! Biztos örültek ott, ahova vitted.
    Még van időd benevezni a blogjátékomra.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, Ani, láttam a játékot, olvastam, mit kérsz, de aztán elfeledkeztem róla. :P SZétnézek, hoyg lássam, lenne-e új is, vagy frissítsek fel egy régebbit...

    VálaszTörlés