Szintén egy nagyon gyors leves, 15-20 perc alatt el is készül. Pont jó farsangra, mert utána már elég egy kis finom fánk, és mehet tovább az élet ...
Kolbászleves
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg házi
kolbász, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál darált paprika (
paprikalekvár), 1 evőkanál
liszt, 2 dl tejföl, 2 marék cérnametélt, 2 evőkanál olaj, só, bors,
petrezselyemzöld, borecet.
Elkészítése: A kolbászt lehártyázzuk, majd kb. ½ cm vastag szeletekre
vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, hirtelen megpirítjuk benne a
kolbászkarikákat, majd kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon
megdinszteljük a vékony csíkokra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a
paprikalekvárt, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi levest
szeretnénk. Miután fölforrt, hozzáadjuk a kolbászkarikákat, és addig főzzük,
amíg a kolbász és a hagyma is meg nem puhul. Végül beletesszük a cérnametéltet,
illetve behabarjuk a tejföllel és kevés forró lével elkevert liszttel, majd jól
kiforraljuk. Ha szükséges, vízzel tovább hígítjuk. Sóval, borssal, ecettel
ízesítjük, és megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.
FI - 2016/2
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése