2016. január 14., csütörtök

Kavart almás sütemény

Még az őszi szezon egyik sütije az alábbi. Anyósom a nagy mestere igazából, és nagyon finom, bár nagyon egyszerű sütemény. Sokszor készült az ősz folyamán, mert tavaly jó sok alma termett a kertben.


Kavart almás sütemény

Hozzávalók 1 nagy tepsihez: 8 tojás, 20-25 dkg cukor, 8 evőkanál olaj, kb. 15 evőkanál liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál citromlé, 1,5 kg alma, 2 teáskanál fahéj.


Elkészítése: Az almát meghámozzuk, negyedeljük, csumáját eltávolítjuk, majd kb. 2 mm vastag szeletekre vágjuk. Megszórjuk a fahéjjal, és jól összeforgatjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, a tojássárgáját pedig elkeverjük az olajjal. A tojásfehérjéhez adjuk a sárgáját, a citromlével felfuttatott sütőport meg a lisztet, jól összekeverjük, majd beleforgatjuk az almát is. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. 

SÜTI I. - 2016.

1 megjegyzés:

  1. Én is készítettem már hasonlót, csak reszelt almával. http://korsocska.blogspot.hu/2014/12/almapogacsa.html
    Biztos finom a tied is. Szép a tálalás.

    VálaszTörlés