2016. április 25., hétfő

Párolt kacsacomb uborkaszósszal

A netmentes övezetnek (ami a fejlécfotón lévő kertnek köszönhető) többek között az is az előnye, hogy jobban kerül idő a régen elkészített, porosodó fotójú és ákombákomokkal lefirkantott recepteknek a normális lejegyzésére. Így aztán az utóbbi napokban lejegyződött néhány recept, egészen januárig visszamenőleg. Ez is egy ilyen, fogadjátok szeretettel. :) Ne idegenkedjetek a szósztól, nagyon finom!!! 


Párolt kacsacomb uborkaszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 4-6 (esetleg 8, ha kisebbek) kacsacomb, só, bors, fokhagymapor, 2 dl bor; a szószhoz: 4-5 közepes savanyú uborka, 1 evőkanál paprikalekvár (darált sós paprika), 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, zsiradék, só, bors, pici cukor.
Elkészítése: A konyhakész kacsacombot megmossuk, megtörölgetjük, majd beszórjuk sóval, borssal és kevés fokhagymaporral. Bőrös felükkel lefele felforrósított serpenyőbe tesszük, és kissé megpirítjuk. Majd mindegyiket átfordítjuk, ráöntünk 1 dl bort, és lefedve, kis lángon párolni kezdjük. Miután a bor elpárolgott, ráöntjük a maradék bort is, majd miután ez is elpárolgott kevés forró vizet öntünk kicsinként alá mindaddig, amíg omlósra nem puhul.

A szószhoz az uborkát vékonyan felszeleteljük, majd kissé megfuttatjuk 3-4 evőkanálnyi felforrósított olajon vagy kacsazsíron. Hozzáadjuk a paprikalekvárt, és saját levében pároljuk 5-6 percig. Ekkor felöntjük a tejföllel meg a tejszínnel, elkeverjük, jól kiforraljuk, végül pedig ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, illetve ha szeretnénk, kevés cukorral igazítunk az ízén. Húsnapon ehető.
KAL - 2017

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése