A netmentes övezetnek (ami a fejlécfotón lévő kertnek köszönhető) többek között az is az előnye, hogy jobban kerül idő a régen elkészített, porosodó fotójú és ákombákomokkal lefirkantott recepteknek a normális lejegyzésére. Így aztán az utóbbi napokban lejegyződött néhány recept, egészen januárig visszamenőleg. Ez is egy ilyen, fogadjátok szeretettel. :) Ne idegenkedjetek a szósztól, nagyon finom!!!
Párolt kacsacomb
uborkaszósszal
Hozzávalók 4
személyre: 4-6 (esetleg 8, ha kisebbek) kacsacomb, só, bors, fokhagymapor, 2 dl bor; a szószhoz: 4-5
közepes savanyú uborka, 1 evőkanál paprikalekvár (darált sós paprika), 2 dl
tejföl, 1 dl tejszín, zsiradék, só, bors, pici cukor.
Elkészítése: A
konyhakész kacsacombot megmossuk, megtörölgetjük, majd beszórjuk sóval, borssal
és kevés fokhagymaporral. Bőrös felükkel lefele felforrósított serpenyőbe
tesszük, és kissé megpirítjuk. Majd mindegyiket átfordítjuk, ráöntünk 1 dl
bort, és lefedve, kis lángon párolni kezdjük. Miután a bor elpárolgott,
ráöntjük a maradék bort is, majd miután ez is elpárolgott kevés forró vizet
öntünk kicsinként alá mindaddig, amíg omlósra nem puhul.
A szószhoz az
uborkát vékonyan felszeleteljük, majd kissé megfuttatjuk 3-4 evőkanálnyi
felforrósított olajon vagy kacsazsíron. Hozzáadjuk a paprikalekvárt, és saját
levében pároljuk 5-6 percig. Ekkor felöntjük a tejföllel meg a tejszínnel,
elkeverjük, jól kiforraljuk, végül pedig ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, illetve
ha szeretnénk, kevés cukorral igazítunk az ízén. Húsnapon ehető.
KAL - 2017
KAL - 2017
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése