Talán meglepő, hogy a lenti adag egyszemélyes, de éhesen, minden egyéb nélkül simán be lehet vágni. Legalábbis én ezt tettem, amikor elkészítettem. Isteni volt. A zöldek a kertből, a tojások édesanyámtól, éppen a húsfélék voltak boltiak, de azok is jobb minőségűek
Tojásos-sonkás
saláta
Hozzávalók 1
személyre: 1-1 marék zsenge saláta-, sóska- és labodalevél, 3 szál újhagyma, 3
újfokhagymaszár, ½ marék mentalevél, 2-3 tojás, 4-5 szelet sonka, 1 kis szál
cérnakolbász, kevés só, ½ citrom leve, 3-4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál
szezámolaj.
Elkészítése: A tojásokat krémes-keményre főzzük
(kb. 4 perc alatt). A salátaféléket és a mentaleveleket több vízben megmossuk,
ha szükséges, összetépkedjük. Az újhagymát és a fokhagymaszárat felaprítjuk. A
sonkát vékony csíkokra, a cérnakolbászt karikákra vágjuk, a meghámozott
tojásokat elnegyedeljük. Mindent tálba teszünk, enyhén megsózzuk, meglocsoljuk
citromlével és az olajokkal, majd lazán összeforgatjuk, és fogyasztjuk. Meg
lehet szórni szezám- vagy lenmaggal, eredetileg szerettem is volna, de végül
elfelejtettem. :PEK - 2017/5
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése