2016. május 20., péntek

Tojásos-sonkás saláta

Talán meglepő, hogy a lenti adag egyszemélyes, de éhesen, minden egyéb nélkül simán be lehet vágni. Legalábbis én ezt tettem, amikor elkészítettem. Isteni volt. A zöldek a kertből, a tojások édesanyámtól, éppen a húsfélék voltak boltiak, de azok is jobb minőségűek


Tojásos-sonkás saláta

Hozzávalók 1 személyre: 1-1 marék zsenge saláta-, sóska- és labodalevél, 3 szál újhagyma, 3 újfokhagymaszár, ½ marék mentalevél, 2-3 tojás, 4-5 szelet sonka, 1 kis szál cérnakolbász, kevés só, ½ citrom leve, 3-4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál szezámolaj.
Elkészítése: A tojásokat krémes-keményre főzzük (kb. 4 perc alatt). A salátaféléket és a mentaleveleket több vízben megmossuk, ha szükséges, összetépkedjük. Az újhagymát és a fokhagymaszárat felaprítjuk. A sonkát vékony csíkokra, a cérnakolbászt karikákra vágjuk, a meghámozott tojásokat elnegyedeljük. Mindent tálba teszünk, enyhén megsózzuk, meglocsoljuk citromlével és az olajokkal, majd lazán összeforgatjuk, és fogyasztjuk. Meg lehet szórni szezám- vagy lenmaggal, eredetileg szerettem is volna, de végül elfelejtettem. :P
EK - 2017/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése