Csirkemájpástétom egy kicsit másképp...
Csirkemáj-terrine, azaz csirkemájpástétom formában fagyasztva
Hozzávalók 4-5
személyre: 50 dkg csirkemáj, 2 hagyma, 20-25 dkg vaj, 1-1 teáskanál borókabogyó
és rózsabors, 1 babérlevél, só, bors, olaj, 1 evőkanál konyak vagy citromlé.
Elkészítése:
Kevés olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a babérlevelet meg az
összezúzott bogyós fűszereket, kavargatva pirítjuk egy keveset, majd rádobjuk
az átnézett, jól megmosott csirkemájat, enyhén sózzuk-borsozzuk, és közepes
lángon, lefedve, néha átforgatva saját levében készre pároljuk. Hagyjuk
kihűlni, majd 3-4 csirkemájat félreteszünk, a többit pedig botmixerrel
pürésítjük, vagy húsdarálón ledaráljuk. A májpüréhez kanalanként hozzáadjuk a
puha vajat, és kézi mixerrel habosra dolgozzuk, miközben ízlés szerint
utánasózunk-borsozunk, illetve beledolgozzuk a konyakot vagy citromlevet is. A
félretett májat kis kockákra vágjuk, és lazán beleforgatjuk a krémbe. A
pástétomot fóliával bélelt formába simítjuk és fagyasztóban jól kifagyasztjuk.
Tálalás előtt kiborítjuk, és éles késsel szépen szeleteljük. Ha szobahőn áll,
egy idő után teljesen átpuhul, kenhető lesz. Friss zöldségek kíséretében
kínáljuk.
(KT, 2016/7)
(KT, 2016/7)
Normális vagyok-e (nem), ha a csirkemáj helyett csokimájat olvasok?
VálaszTörlésEgy új olvasó.
Hanna
Kadves, Hanna, előfordul az ilyen! :D
VálaszTörlésÖrülök, hogy itt vagy, gyere máskor is! :)