2016. augusztus 30., kedd

Pácolt, grillezett tarja grillezett zöldségekkel

A lényeg igazából a tarja pácán van, a többi, mármint a grillezett zöldségek csak úgy, hirtelen felindulásból készültek melléje. Persze, a különlegessége ezeknek, hoyg míg a hús sült, csak elszaladtam, és egy-kettőre néhány hófehér padlizsánnal meg kemény húsú paradicsommal tértem vissza, mindegyiket a kertből kapkodva le. :)


Pácolt, grillezett tarja grillezett zöldségekkel

Hozzávalók 5-6 személyre: kb. 1,2 kg sertéstarja, 2 kisebb hagyma, 2 kisebb sárgarépa, 1 maréknyi fokhagyma, 2 teáskanál só, 1 teáskanál bors, 1/2 teáskanál pirospaprika, kb. 1 dl olaj; a tálaláshoz padlizsán és kemény húsú paradicsom, olaj.
Elkészítése: A húst kb. kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd megszórjuk a só és bors keverékével. A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, majd elkeverjük a pirospaprikával meg az olajjal, és beleforgatjuk a hússzeleteket. Lefóliázva másnapig hagyjuk érlelődni. Végül felforrósított grillrácson szép aranybarnára sütjük. A padlizsánt kb. 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk, egyik felét megkenjük olajjal, és olajos felével lefelé a grillrácsra helyezzük. A másik oldalára is locsolunk kevés olajat, majd megfordítjuk, és ott is megsütjük. (1-2 perc az egész.) A paradicsmokat hosszában kettévágjuk, és vágott felükkel lefelé a rácsra helyezzük. 1/2-1 perc után megfordítjuk, és további 1-2 percig grillezzük a másik oldalán is. A zöldségeket tálalás előtt sózzuk. Lila hagymát, mustárt, vegyes zöldségsalátát, muzsdéjt, kenyeret, bármit kínálhatunk még mellé.

  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése