2016. augusztus 26., péntek

Sajtos-sonkás rakott kenyér



Sajtos-sonkás rakott kenyér

Hozzávalók 4 személyre: 10-12 szelet bármilyen szikkadtabb kenyér, 5 tojás, 3 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 hagyma, 30 dkg főtt sonka, 30 dkg füstölt sajt, 2 dkg vaj, 2-3 evőkanál durva szemcséjű, házi zsemlemorzsa, só, bors.

Elkészítése:
1.     Előkészítjük a hozzávalókat. A sonkát kis kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük a nagy lyukú reszelőn, a hagymát és a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.
       2.      A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd felverjük a tejjel együtt.
       3.      Egy hőálló tálat kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával.
       4.      A kenyérszeleteket belemártjuk a tejes-tojásos keverékbe, majd egy rétegben lerakjuk a kikent tál aljára.
       5.      Rászórunk némi aprított hagymát és sonkakockát, illetve megszórjuk reszelt sajttal, és kézzel kissé lenyomkodjuk.
       6.      A rétegezést addig ismételjük, amíg a hozzávalók tartanak.
       7.      A sajtos réteg után mindig egy kicsit lenyomkodjuk. A tetejére sajt kerül, illetve ráöntjük a megmaradt tojásos-tejes keveréket.
 8.      180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. 

KT - 2016/9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése