Kicsit rákattantunk a gyümölcs-hús párosra. :)
Szőlős kacsa
Hozzávalók 4
személyre: 1 konyhakész kacsa egészben, só, bors, 1-1 teáskanál
borókabogyó, koriander és gyömbérpor, ½ teáskanál fahéj, 2 szem
szegfűszeg, olívaolaj, 30 dkg szőlő, 2 dl bor.
Elkészítése: A kacsát kívül-belül megszórjuk sóval és
borssal. Az egész fűszereket mozsárban megtörjük, majd hozzáadjuk a
porfűszereket, és elkeverjük 2-3 evőkanál olívaolajjal. A keverékkel alaposan
bekenjük a kacsát (szintén kívül és belül is), majd hőálló tálba helyezzük,
körészórjuk a szőlőt, aláöntjük a bort, és 180 fokos sütőben, légkeverésen kb.
1,5 óra alatt készre sütjük-pároljuk. Miután a húsa megpuhult (hústűvel
leellenőrizzük), a hőt megemeljük, és 5-10 perc alatt szépen rápirítunk.
Tetszés szerinti körettel, pl. krumplipürével, főtt rizzsel tálalható.
EK - 2016/10
BA - 2017/10
EK - 2016/10
BA - 2017/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése