2016. szeptember 26., hétfő

Szőlős kacsa

Kicsit rákattantunk a gyümölcs-hús párosra. :) 


Szőlős kacsa

Hozzávalók 4 személyre: 1 konyhakész kacsa egészben, só, bors, 1-1 teáskanál borókabogyó, koriander és gyömbérpor, ½ teáskanál fahéj, 2 szem szegfűszeg, olívaolaj, 30 dkg szőlő, 2 dl bor.


Elkészítése: A kacsát kívül-belül megszórjuk sóval és borssal. Az egész fűszereket mozsárban megtörjük, majd hozzáadjuk a porfűszereket, és elkeverjük 2-3 evőkanál olívaolajjal. A keverékkel alaposan bekenjük a kacsát (szintén kívül és belül is), majd hőálló tálba helyezzük, körészórjuk a szőlőt, aláöntjük a bort, és 180 fokos sütőben, légkeverésen kb. 1,5 óra alatt készre sütjük-pároljuk. Miután a húsa megpuhult (hústűvel leellenőrizzük), a hőt megemeljük, és 5-10 perc alatt szépen rápirítunk. Tetszés szerinti körettel, pl. krumplipürével, főtt rizzsel tálalható. 

EK - 2016/10
BA - 2017/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése