Finom, különleges, akár ünnepi is.
Csirkemájas tekercs
fűszeres édesburgonyával
Hozzávalók 4
személyre: 80 dkg kicsontozott csirkemell, kb. 25 dkg csirkemáj, 8-12 vékony
szelet császárszalonna, só, bors, 3 tojás, 10-15 dkg zsemlemorzsa, 2-2 evőkanál
szezám- és lenmag, liszt, olaj; a körethez: 2 nagy édesburgonya, 8-10 cikk
fokhagyma, 5-6 zsályalevél, olaj, só.
Elkészítése: A csirkemellet kb. ujjnyi vastagon
felszeleteljük, majd óvatosan kiklopfoljuk, sóval és borssal ízesítjük. A
májakat kettévágjuk, mindegyiket beletekerjük egy-egy szelet császárszalonnába,
majd az egészet egy-egy hússzeletbe töltjük. Megtűzzük fogpiszkálóval, majd a
tekercseket lisztbe, felvert-ízestett tojásva, és a magvakkal elkevert
zsemlemorzsába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük nem túl közel
egymáshoz, megspricceljük minden oldalán kevés olajjal, és 200 fokos sütőben
25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben egyszer megfordítjuk. Tálalás
előtt, ha lehet, a fogpiszkálókat eltávolítjuk. A körethez az édesburgonyát
meghámozzuk, kockákra vágjuk, és forró olajon szinte állandóan kavargatva 5-10
perc alatt megpároljuk. A burgonyával egyszerre a meghámozott fokhagymát és a
durvára aprított zsályát is odatesszük. Végül sóval ízesítjük.
Megjegyzés: Édesburgonya helyett "normál" krumpli is ér köretként. :)
KT - 2016/11
BA - 2018/2
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése