2016. október 24., hétfő

Csirkemájas tekercs fűszeres édesburgonyával

Finom, különleges, akár ünnepi is. 


Csirkemájas tekercs fűszeres édesburgonyával

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg kicsontozott csirkemell, kb. 25 dkg csirkemáj, 8-12 vékony szelet császárszalonna, só, bors, 3 tojás, 10-15 dkg zsemlemorzsa, 2-2 evőkanál szezám- és lenmag, liszt, olaj; a körethez: 2 nagy édesburgonya, 8-10 cikk fokhagyma, 5-6 zsályalevél, olaj, só.

Elkészítése: A csirkemellet kb. ujjnyi vastagon felszeleteljük, majd óvatosan kiklopfoljuk, sóval és borssal ízesítjük. A májakat kettévágjuk, mindegyiket beletekerjük egy-egy szelet császárszalonnába, majd az egészet egy-egy hússzeletbe töltjük. Megtűzzük fogpiszkálóval, majd a tekercseket lisztbe, felvert-ízestett tojásva, és a magvakkal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük nem túl közel egymáshoz, megspricceljük minden oldalán kevés olajjal, és 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben egyszer megfordítjuk. Tálalás előtt, ha lehet, a fogpiszkálókat eltávolítjuk. A körethez az édesburgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és forró olajon szinte állandóan kavargatva 5-10 perc alatt megpároljuk. A burgonyával egyszerre a meghámozott fokhagymát és a durvára aprított zsályát is odatesszük. Végül sóval ízesítjük. 

Megjegyzés: Édesburgonya helyett "normál" krumpli is ér köretként. :) 

KT - 2016/11
BA - 2018/2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése